Gjatë vjeshtës, është e rëndësishme të zgjedhësh ushqime të lehta dhe të shëndetshme që mbështesin imunitetin dhe energjinë e trupit. Ja disa sugjerime:
Supa me perime sezonale
Supat e ngrohta janë ideale për ditët e ftohta të vjeshtës. Kombino kungullin, karrotat, dhe selinon për një supë të lehtë, plot fibra dhe vitamina.
Sallatë me mollë dhe arra
Mollët e freskëta të vjeshtës kombinohen në mënyrë të shkëlqyer me arra, spinaq dhe një dressing të lehtë. Kjo sallatë është e pasur me antioksidantë dhe yndyra të shëndetshme.
Patate të ëmbla të pjekura
Patatet e ëmbla janë një burim i shkëlqyer i vitaminës A dhe karbohidrateve të shëndetshme. I piqni dhe i shërbeni me pak vaj ulliri dhe erëza për një pjatë të lehtë dhe ushqyese.
Tërshërë me fruta të thata
Një mëngjes i lehtë dhe i ngrohtë me tërshërë, arra, dhe fruta të thata si kumbulla ose kajsi të thata. Kjo pjatë është e pasur me fibra dhe energji të qëndrueshme.
Peshk i pjekur me perime
Peshku i lehtë, si salmoni ose trofta, kombinohet me perime si brokoli dhe lulelakër. Ky kombinim siguron proteina dhe yndyra të shëndetshme që forcojnë sistemin imunitar.
Kos me mjaltë dhe fara chia
Një vakt i lehtë dhe i freskët, me kos natyral, fara chia dhe pak mjaltë për ëmbëlsi. Fara chia janë burim i mirë i omega-3 dhe proteinave.
Fruta të pjekura me kanellë
Mollët ose dardhat e pjekura me një spërkatje kanellë janë një ëmbëlsirë e lehtë dhe natyrale, që përmban fibra dhe antioksidantë.
Këto ushqime janë të thjeshta për t'u përgatitur dhe ndihmojnë për të mbajtur trupin energjik dhe të shëndetshëm gjatë vjeshtës.










Vera e vitit 2024 më e nxehta në histori!

Kur nuk pini ujë – Çfarë i ndodh organizmit!

Rikrijohet parfumi i Kleopatrës pas 2000 vitesh!

Këshilla për një fillimvjeshtë sa më të mirë!



Propozim në Como!



