KreuStil Jetese

Ushqime të lehta dhe të shëndetshme për vjeshtë: shije dhe shëndet në çdo vakt

Ushqime të lehta dhe të shëndetshme për vjeshtë: shije

Gjatë vjeshtës, është e rëndësishme të zgjedhësh ushqime të lehta dhe të shëndetshme që mbështesin imunitetin dhe energjinë e trupit. Ja disa sugjerime:

Supa me perime sezonale
Supat e ngrohta janë ideale për ditët e ftohta të vjeshtës. Kombino kungullin, karrotat, dhe selinon për një supë të lehtë, plot fibra dhe vitamina.

Sallatë me mollë dhe arra
Mollët e freskëta të vjeshtës kombinohen në mënyrë të shkëlqyer me arra, spinaq dhe një dressing të lehtë. Kjo sallatë është e pasur me antioksidantë dhe yndyra të shëndetshme.

Patate të ëmbla të pjekura
Patatet e ëmbla janë një burim i shkëlqyer i vitaminës A dhe karbohidrateve të shëndetshme. I piqni dhe i shërbeni me pak vaj ulliri dhe erëza për një pjatë të lehtë dhe ushqyese.

Ushqime të lehta dhe të shëndetshme për vjeshtë: shije

Tërshërë me fruta të thata
Një mëngjes i lehtë dhe i ngrohtë me tërshërë, arra, dhe fruta të thata si kumbulla ose kajsi të thata. Kjo pjatë është e pasur me fibra dhe energji të qëndrueshme.

Peshk i pjekur me perime
Peshku i lehtë, si salmoni ose trofta, kombinohet me perime si brokoli dhe lulelakër. Ky kombinim siguron proteina dhe yndyra të shëndetshme që forcojnë sistemin imunitar.

Kos me mjaltë dhe fara chia
Një vakt i lehtë dhe i freskët, me kos natyral, fara chia dhe pak mjaltë për ëmbëlsi. Fara chia janë burim i mirë i omega-3 dhe proteinave.

Fruta të pjekura me kanellë
Mollët ose dardhat e pjekura me një spërkatje kanellë janë një ëmbëlsirë e lehtë dhe natyrale, që përmban fibra dhe antioksidantë.

Këto ushqime janë të thjeshta për t'u përgatitur dhe ndihmojnë për të mbajtur trupin energjik dhe të shëndetshëm gjatë vjeshtës.

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF